Cand te gandesti la amenajarea bucatariei, pe ce loc pui chiuveta de bucatarie ? Ei bine, spre surprinderea noastra, chiuveta este unul dintre cele mai importante elemente si se pare ca aceasta chiuveta de bucatarie compozit gri este cea mai cautata in acest moment.

Chiuveta de bucatarie din compozit sunt de obicei mai ieftine decat cele din granit iar culoarea gri se poate plia cu orice mobilier de bucatarie sau element din aceasta.

Compozitul este format prin mixarea mai multor materiale, de obicei cuarț sau granit, acrilic sau poliester. Chiuvetele din compozit de granit sunt rezistente la crapaturi și ciobiri, precum și la pete și zgarieturi.

Asa cum am scris si in introducere, chiuveta este fara doar si poate. Elemental fara de care, cu greu ne-am putea imagina o bucatarie. Existenta ei, impreuna cu frigider, aragaz, mobilier de bucatarie plus alte elemente specific, toate concept idea de bucatarie.

Acest fapt se datoarea folosirii ei din plin. Indiferent de momentul zilei, avem fructi sau legume de spalat, vase sau chiar mainile noastre. Toate acestea au nevoie de… chiuveta.

Cum aleg cea mai buna chiuveta de bucatarie, dupa nevoile mele ?

Cea mai buna chiuveta de bucatarie trebuie sa intruneasca anumite criterii.

De aceea, inainte de a cauta o chiuveta, trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari : cat de mare sa fie ? cat de adanca ? din ce material ? cu picurator sau fara ? de cate cuve ai nevoie ? ce culoare iti doresti ? culoarea se potriveste cu bucataria si stilul ei ? care este tipul de montaj potrivit pentru tine ?

Daca ai raspunsul la toate aceste intrebari, esti pregatit pentru a o achiizitiona. Dar daca nu, iti recomandam sa citesti si sa te informezi cat mai mult.

Din punctul de vedere al expertilor, cele mai importante aspecte in alegerea chiuvetei de bucatarie, sunt :

  • Numarul de cuve : poate exista chiuveta cu o cuva, cu doua sau chiar cu trei
  • Tipul de montaj : exista – chiuveta de bucatarie incastrata, chiuveta de bucatarie cu montaj pe perete
  • Materialul chiuvetei de bucatarie : inox, cupru, granit, fonta, ceramica, compozit, acril
  • Adancimea cuvelor :adancime sub 100 mm, adancime intre 100 si 200 mm sau adancime peste 200 mm
  • Culoarea chivetei : vei putea gasi chiuvete care pornesc de la clasicul alb al ceramicului, la modernul inoxului, si la nuante mai indraznete de albastru, galben sau rosu, acestea potrivindu-se atunci cand vrei sa creezi contrast.
  • Cu sau fara picurator
  • Producatori : Printre cei mai apreciati de pe piata din Romania se numara: Schock, Franke, Teka, Pyramis.

Dupa acest articol, suntem mai mult decat siguri ca esti informat ! Mult succes in achizitionarea produsului mult dorit.