De cate ori ai fost intr-un magazin de obiecte sanitare si ai incercat sa iti imaginezi cum arata cazile sau lavoarele in baia ta? De cate ori te-ai uitat la felul in care cei din magazin expun obiectele astfel incat sa creeze un design interior care sa te atraga?

De cele mai multe ori iti dai seama ca designul nu este potrivit pentru o baie mica sau ca nu ti se potriveste tie ca stil. Desi colaboreaza uneori cu designeri, produsele aflate in cele mai multe magazine de bricolaj sunt din colectii mai vechi.

Tocmai de aceea iti recomand sa cumperi obiecte sanitare online: vei gasi mai multe modele, mai multe dimensiuni, preturi mai bune si transport asigurat pana la usa.

Prima recomandare pe care ti-o fac este sa alegi obiecte sanitare din acelasi design sau stil. Incearca sa mentii o forma pentru toate obiectele sanitare: obiecte sanitare rotunde, obiecte sanitare dreptungiulare, obiecte sanitare ovale etc.

1.Obiecte sanitare pentru bai cu design minimalist

obiecte sanitare bai minimaliste

Iata un exemplu in care fiecare obiect sanitar a fost adaptat pentru a se incadra intr-un spatiu mic. Toate obiectele sanitare sunt in culori deschise si ovale pentru a ocupa cat mai putin spatiu. Aspectul minimalist este subliniat si de lipsa obiectelor de igiena care sun ascunse in dulapurile frumos integrate.

Pana si radiatorul de langa lavoar a fost ales sa intre perfect in spatiul mic aflat la dispozitie. Dulapurile sunt inguste si lungi pentru a crea profunzime spatiului care devine din ce in ce mai mic pe masura ce pasesti in baie.

2. Obiecte sanitare pentru bai cu aspect luxuriant

obiecte sanitare bai mici si luxoase

Cine a spus ca o baie de mici dimensiuni nu poate fi luxoasa? Totul se rezuma la alegerea dimensiunilor perfecte si a culorilor, mai exact a texturilor. Pentru a crea un spatiu mai mare s-a renuntat la ideea de cada si s-a montat un dus cu sticla transparenta.

Obiectele sanitare contrasteaza cu textura peretilor si creaza o armonie naturala aparte. Observa cum toate formele au fost reduse patrand partea practica si subliniind partea estetica. Magie? Nu! Design de interior!

3. Obiecte sanitare pentru bai mici si moderne

Obiecte sanitare pentru bai mici si moderne

Pare mare aceasta baie, nu? Ei bine este o baie mica aranjata modern care iti fura privirea prin geometrie si iti distrage atentia de la dimensiunile mici. O alegere inteligenta pentru baile mici sunt sisteme sau cadrele pentru suspendarea obiectelor sanitare (WCuri, bideuri).

Bancuta este de fapt un dulap unde propietarii isi depoziteaza cele necesare in baie (nici nu se poate sta pe ea, te-ai lovi cu capul de perete,  dar e de efect!). Lumina joaca un rol important si alegerea indrazneata a culorilor si texturilor pun in valoare spatiul mic al baii. Este ca un desen in perspectiva!

Cu putina imaginatie sau ajutor din partea unui designer de interior si obiecte sanitare in dimensiuni si forme potrivite poti face ca o baie mica sa para un spatiu interesant si plin de personalitate.

Indrazneste. Obiecte sanitare gasesti AICI.

Autor: Nicoleta Pomer